mail@lachcompany.nl

+31 (0)6 47 432 440

 

Hoe gaat dat zo'n een lachworkshop?

 • Een lachworkshop bestaat uit drie onderdelen die zeer flexibel in te vullen zijn. Na een korte introductie wordt gestart met een warming-up, daarna volgen diverse lachoefeningen en spelvormen en er wordt afgesloten met een lachmeditatie.
 • De lach trainer doet oefeningen voor waarna deze door de deelnemers gezamenlijk worden uitgevoerd.
 • Actieve deelname van alle aanwezigen is gewenst. (toekijken kan niet)

  

Wat voor oefeningen doe je bij een lachworkshop?

Lachyoga kent een grote variëteit aan oefeningen onderverdeeld in drie categoriën:

 • (playfulness) Dit zijn luchtige oefeningen die een speelse houding stimuleren en zo het kind in jezelf wakker schudden.
 • (yoga-based) Dit zijn aan yoga gerelateerde oefeningen zoals rek- en strek, ademhaling- en balansoefeningen die de bewustwording en het bewust-zijn stimuleren.
 • (value-based) Dit zijn meer spirituele oefeningen die op bepaalde waarden gebaseerd zijn en die je stimuleren om tot een dieper emotioneel bereik te komen.

De invulling van deze drie onderdelen is afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever en de mogelijkheden van de deelnemers. Zo ontstaat er altijd een op maat gemaakte workshop.

 

Moet je lenig zijn en humor hebben voor lachworkshop?

Anders dan de naam doet vermoeden is er geen enkele kennis van yoga nodig om aan een lachyoga workshop mee te kunnen doen. En er wordt ook niet van je verwacht dat je grappig bent of moppen kunt vertellen. Bij lachyoga lacht men juist zonder reden. Iedereen lacht en beweegt op zijn eigen unieke manier. Meer dan jezelf meenemen is dus niet nodig.

 

Is een lachworkshop goed voor je?

Lachen is goed voor de mens, dat voelen we als we het doen, maar het is ook in diverse wetenschappelijke studies aangetoond. Als je lacht maken je hersenen namelijk endorfine aan, beter bekend als het gelukshormoon. En tegelijkertijd zorgt lachen ervoor dat je lichaam de stresshormonen epineprine en cortisol reduceert. Lachen ontspant de spieren, zorgt voor een grotere toevoer van zuurstof en een grotere doses van afweerstoffen in het bloed.

Lach is minder geschikt voor

 • mensen die recent een operatie hebben ondergaan
 • mensen met zware hart- en/of buikklachten

Daarnaast is het aan te raden om niet kort voor een lachworkshop veel te eten en veel te drinken.

 

Kan een lachworkshop ook bij mij thuis?

In principe kan lachyoga overal en altijd maar er zijn natuurlijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is er een lege, verwarmde ruimte met een stevige, schone vloer nodig. En deze ruimte moet minimaal zo groot zijn dat alle deelnemers een plek hebben om gelijktijdig met de armen wijd rond te kunnen draaien zonder elkaar te raken.

Hou er tevens rekening mee dat er flink gelachen wordt wat voor geluidsoverlast zou kunnen zorgen.

  

Wie geeft de lachworkshop?

 • De workshop wordt geleid door Ton van wolde.
 • Mocht Ton op de door u gewenste datum niet kunnen dan heeft hij de beschikking over een netwerk van andere lach trainers waar een beroep op gedaan kan worden.

 

Hoelang, hoeveel en wat kost het?

Een lachworkshop of energiser is enorm flexibel en kan geheel naar wens van de klant ingevuld worden.

 • 30 tot 120 minuten
 • minimaal 5 deelnemers
 • de prijs is afhankelijk van de groepsgrote, de tijdsduur en reiskosten
 • Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan 

  

Kunnen we voor de workshop flink uit eten en naar de kroeg?

Lachyoga is veel meer dan een potje lol trappen, het is dan ook niet gewenst om vooraf flink uit je dak te gaan met eten en alcohol ... na de workshop is er natuurlijk wel alle reden om het gezellig samenzijn voort te zetten.

 

 

 

 

 


Naar vorige pagina   Naar beginpagina

 

 

 

 

 

 

 

LACHCOMPANY.nl * KvK 34373920 * +31 (0)6 47 432 440 * mail@lachcompany.nl